İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Atık Azaltım haftasında etkinliklerine devam ediyor. İlçe sakinlerinin katılımına yönelik ilk etkinlik Gıdayı Atma, Dünyayı Renklendir temasıyla 18.11.2024 Pazartesi günü 14:00-16:00 saatleri arasında yapıldı. Belediye merkez bina eğitim salonunda gerçekleştirilen etkinlikte sunumlar ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Yoğun katılımın olduğu etkinlikte öncelikle sunumlardan ilki AB Projesi kapsamında “Gençler Sürdürülebilir Mutfak İle Buluşuyor” projesi ile hibe alan öğrencilerden proje koçu Cemile Ece sunum gerçekleştirdi. Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ve uygulamalar paylaşıldı. İkinci sunumda İstanbul Arel Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Yalçınçıray tarafından “Gastronomi ve Atık Azaltımı” başlığında bilgi paylaşımı yapılmıştır.
Seminer sunumlarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Özlem Yalçınçıray tarafından “Atık Gıdadan Boya Yapım” atölyesi düzenlenmiştir. Atölyede atık gıdalardan boya, vücut kremleri (yağlı ve yağsız ciltler için) ve cips yapımı gerçekleştirilmiştir. Atölyede yapılan ürünler katılımcılar tarafından denenerek yorumlanmıştır.