BAKIRKÖY BELEDİYESİ ÇOCUK EVLERİ

BAŞVURU KABUL KRİTERLERİ

( Bakırköy Belediye Meclisinin 2464 sayılı Kanunun 97’ini Maddesi gereğince

05.01.2018 tarih ve 06 sayılı Kararı ile belirlenen)

1. Çocuğun en az 36 aylık olması gerekmektedir.
  2. Çocuğun tuvalet eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir.
  3. Anne ile babanın çalışıyor olması, (Anne ve babaların çalıştıklarını işyerlerinden aldıkları son 3 aylık maaş bordrosuyla ibraz etmeleri gerekmektedir.)
  4. İkametgâhlarının Bakırköy olduğunu belirtmek için Kaymakamlık Nüfus Müdürlüğünden veya Muhtarlıklardan alınacak ikametgâh belgesi ile birlikte anne veya baba adına elektrik veya su faturası ibraz etmeleri gerekmektedir.
  5. Anne, baba ve çocuğa ait nüfus cüzdan fotokopilerinin sunulması gerekmektedir.
  6. Çocuğa ait 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
  7. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için çocuk evlerimizde en çok talep edilen yaş gruplarına göre sınıf açılacaktır.
  8. Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar için “RAM tarafından kaynaştırma eğitimi alınmalıdır.” Raporunun olması gerekmekte olup, çocukların fiziksel ve zihinsel engel durumlarına göre Çocuk Evlerinde eğitim alacakları gün ve saatler Belediye psikologları tarafından belirlenecektir. Özel Eğitim gerektiren Çocuklar için ücret alınmayacaktır.
  9. Çocuk Evlerimizde Branş dersleri (dans, drama, satranç, İngilizce), kırtasiye ve kitap giderleri, gezi giderleri, yılsonu etkinlikleri için oluşabilecek ek giderler (Kostüm, davetiye, fotoğraf-video çekimi) ayrıca ücrete tabidir.
  10. Bakırköy Belediyesi Meclis Kararı gereğince Bakırköy ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve etmeyen yurttaşlarımızdan alınan eğitim ücretlerimiz farklılık göstermektedir. 05.01.2018 tarih ve 06 sayılı Bakırköy Belediyesi Meclis kararı gereğince alınan ücretler 2018-2019 eğitim öğretim yılında artış gösterebilecektir.
  11. Kesin kayıt kabul listeleri, 17 Ağustos 2018 tarihinde saat 17:00 itibariyle Belediyemiz web sayfasında duyurulacaktır.
  12. Çocuk evlerimize kayıtlar yukarıda belirlenen ölçütlere göre yapılmakta olup bütün ölçütlere uyan başvuruların çocuk evlerimiz kapasitesini aşması durumunda sosyal belediyecilik ilkemiz gereğince ekonomik ve sosyal yönden dezavantajlı yurttaşımıza öncelik tanınacaktır.
  13. Belediyemiz çocuk evlerine yapılan bütün başvurular karşıladıktan sonra çocuk evlerimizde kayıtlı çocuklarımızın kardeşlerinin çocuk evlerimize kaydı konusunda da yardımcı olunacaktır.