Bakırköy Halkevi’nden yetişen Tarık Akan, Cem Karaca, Ayşen Gruda, Ergun Köknar, Erdoğan Sıcak, Cihat Tamer ve Üstün Asutay’ın kurduğu Bakırköylü Sanatçılar Derneği(BASAD)  25.yılını kutladı.

Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde yapılan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun da izlediği  kutlamada; Dernek Başkanı A.İlhan Gülek, “Halkevlerinin, Köy Enstitüleri’nin ışığını, bayrağını taşıyoruz. Dinlenmemek üzere yola çıktık, yorulmayacağız. Biz köklü, büyük bir aileyiz. Kurucularımız gibi yeni sanatçılar yetiştiriyor ve ülkemizin aydınlanma mücadelesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

İskender Doğan, Muzaffer Uludağ, Sabahatttin Taşdöğen, Ari Barutoğlu, Nestan Sopadze, Natalia Papanigididis, Duygu Koçak, Bülent Kılıçaslan, Erdoğan Ünlü, Jülide Durmaz ve BASAD Korolarının sahne aldığı kutlama gecesini;  tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer sundu.

Gecede; sanata katkılarından dolayı plaket verilen Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu yaptığı konuşmada, “Bakırköy’ü kültür ve sanatın başkenti yapacağız iddiamızın temelinde Bakırköy’ün köklü sanat kültürü ve onu devam ettiren BASAD gibi dernekler  var. Sanatın aydınlığı ile Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyoruz. Sanat, yerel yönetim işbirliğiyle baharı göreceğimiz günler yaklaşıyor. Umudumuzu yeşertme vaktidir” şeklinde konuştu.