BAKIRKÖY BELEDİYESİ ÇOCUK EVLERİ

BAŞVURU KABUL KRİTERLERİ

Başvuru Tarihleri : 01.06.2020-30.06.2020

Not: Bu tarihler dışında başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir.

1. Çocuğun en az 36 aylık olması gerekmektedir.
  2. Çocuğun tuvalet eğitimini tamamlamış olması gerekmektedir.
  3. Anne ile babanın çalışıyor olması, (Anne ve babaların çalıştıklarını işyerlerinden aldıkları son 3 aylık maaş bordrosuyla ibraz etmeleri gerekmektedir.)
  4. İkametgâhlarının Bakırköy olduğunu belirtmek ikametgâh belgesi(Anne,Baba,Çocuk)
  5.  Anne veya baba adına elektrik veya su faturası ibraz etmeleri gerekmektedir.
  6. Anne, baba ve çocuğa ait nüfus cüzdan fotokopilerinin sunulması gerekmektedir.
  7. Çocuğa ait 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
  8. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için çocuk evlerimizde en çok talep edilen yaş gruplarına göre sınıf açılacaktır.
  9. Özel Eğitime Muhtaç Çocuklar için “RAM tarafından kaynaştırma eğitimi alınmalıdır.” Raporunun olması gerekmekte olup, çocukların fiziksel ve zihinsel engel durumlarına göre Çocuk Evlerinde eğitim alacakları gün ve saatler Belediye psikologları tarafından belirlenecektir. Özel Eğitim gerektiren Çocuklar için ücret alınmayacaktır.
  10. Çocuk Evlerimizde Branş dersleri (dans, drama, satranç, İngilizce vb), kırtasiye ve kitap giderleri, gezi giderleri, yılsonu etkinlikleri için oluşabilecek ek giderler (Kostüm, davetiye, fotoğraf-video çekimi) ayrıca ücrete tabidir.
  11. Bakırköy Belediyesi Meclis Kararı gereğince Bakırköy ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve etmeyen yurttaşlarımızdan alınan eğitim ücretlerimiz farklılık göstermektedir. 08.11.2019 tarih ve 81 sayılı Bakırköy Belediyesi Meclis kararı gereğince alınan ücretler 2020-2021 eğitim öğretim yılında artış gösterebilecektir.
  12. Çocuk evlerimize Başvuru tarihleri 01 HAZİRAN 2020 de başlayıp -  30 HAZİRAN 2020 tarihinde sona erecektir.
  13. Kesin kayıt kabul listeleri, 24 Ağustos 2020 tarihinden itibariyle Belediyemiz web sayfasında duyurulacaktır.
  14. Çocuk evlerimize kabulu yapılan öğrencilerimizin velileri, ayrıca kreşimiz tarafından aranıp bilgilendirilecektir.
  15. Çocuk evlerimize kayıtlar yukarıda belirlenen kriterlere göre yapılmakta olup bütün kriterlere uyan başvuruların çocuk evlerimiz kapasitesini aşması durumunda sosyal belediyecilik ilkemiz gereğince ekonomik ve sosyal yönden dezavantajlı yurttaşımıza öncelik tanınacaktır.
  16. Kriterlerin uyması durumunda %70 Bakırköy'de ikamet eden, %15 Bakırköy Belediyesi personeli, %15 Bakırköy'de kamuda çalışan anne veya baba çocuklarına kontenjan ayrılacaktır

ÇOCUK EVLERİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ...